Vi har ännu inte bestämt när nästa kurs ska hållas. 

En inbakad teoretisk kurs i en 9-månaders praktik, kryddad med många olika kulturers mat, det är Kurs Calzone. 

Upptäck barns andliga kapacitet

Lär dig älska dina grannar

Låt vår Calzone-kurs i fjärdevågs-mission utveckla dig som person

Jesus uppdrag till dig idag; att äta libanesisk frukost, somalisk lunch och albansk middag. 

 

Ron Boehme skriver så här i sin bok "The Fourth Wave": 

Den * fjärde missionsvågen i modern tid kommer att involvera människor från alla åldersgrupper och nationer för att nå ut till alla i hela världen. Man kommer att använda kreativ teknik och ett relationsbaserat tillvägagångssätt för att nå in på alla områden i samhället. För detta behövs att varje troende lever missionellt. (fritt översatt från engelskan)

 

Vi vill med vår Kurs Calzone träna och förbereda dig för den fjärde missionsvågen genom att för det första undervisa om och låta dig erfara hur barn upplever Jesus och ger honom vidare till sina vänner. För det andra vill vi genom att ha kursen i ett område med människor från 50 olika nationer ge dig en känsla av den internationella touch som fjärde vågen kommer innebära. För det tredje vill vi lära dig allt vi kan och lärt oss genom åren om kreativ kommunikation och om att älska sina grannar. Målet är att bo mitt bland folket vi vill nå. Det kommer bli väldigt spännande.

 

 

2305808

Kurs Calzone - En PCYM-kurs inbakad i en 9 månaders praktikperiod i ett multikulturellt sammanhang. 
PCYM (= Principles in Child and Youth Ministry) är en 12-veckors kurs inom UMU (Ungdom Med Uppgift, YWAM), tillika grundkurs inom King's Kids. 

NÄR: Ännu inte bestämt nästa tillfälle.
VAR: Hässleholmen i Borås
PRIS: 5000 kr/månad. Då ingår logi, mat, undervisning, material och praktikerfarenheter. 
VAD: Gedigen undervisning, av talare som själva praktiserar det de undervisar, varvat med praktik där du överlåter dig till några olika praktiksituationer av alla som finns tillgång till.  
FÖR VILKA: För dig som kan svenska och som har ett hjärta för barn och familjer. 
Att ha gått en DTS (Discipleship Training School) är önskvärt men inte nödvändigt. Om du vill fortsätta arbeta med oss ser vi gärna att du går den kursen senare. 
VEM GENOMFÖR: Det är King's Kids Sverige som håller i den teoretiska delen av kursen. För att få till den praktiska träningen samarbetar vi med: Brokyrkan i Borås, FFA Global, Move In, KraschKents cyklar, Ordpalatset, Waff - Wahls Fest och Friluft, Bibeläventyret och lokala skolor. 

FRÅGOR: Tveka inte att ringa oss om du undrar något. Numret till en av organisatörerna, Mikael Wahl, är: 0736-214170


Teoridelen kommer bland mycket annat innehålla undervisning om:

  • Guds karaktär
  • Den mänskliga utvecklingen
  • Barns andliga kapacitet
  • Alla generationer tillsammans
  • Familjens nyckelroll
  • Barn i utsatta situationer
  • Biblisk kristen världsbild
  • Niko
  • King’s Kids värderingar


Det kommer även finnas möjlighet att gå en Bibeläventyrs-kurs. Priset för den ingår dock inte. 

Du kommer också att få en del teoretiska uppgifter att läsa, skriva och arbeta fram. 

Under praktikdelen väljer du mycket själv vad du vill testa på och engagera dig i. Följande är sådant vi ser är möjligt idag, men det kan tillkomma eller försvinna saker under årets gång. 

 

* Första missionsvågen i modern tid gick till kusterna. Andra vågen tog sig djupt in på kontinenterna. Tredje vågen var väldigt mångfacetterad och innebar ett fokus på att nå onådda folk, missionärer började komma även från lite fattigare länder och det blev möjligt att ha med sig hela familjen ut på missionsfälten. Mot slutet av tredje vågen blev det mer och mer fokus på att nå hela världen. Och det är där fjärde vågen tar vid.