Nionde Ledarskolan helg 1

Första helgen på vår nionde Ledarskola är över.
Vi var 33 personer som möttes på Sörgården i Örkelljunga, en väldigt bra gård för en Ledarskola. Denna första helg var betoningen som vanligt på värderingarna 1 och 3, vilket innebar för de vuxna undervisning om barns andliga kapacitet, genomgång av olika åldrar och deras behov och andliga tillväxt, och ett pass för alla åldrar om vår relation med Gud. De äldre barnen lärde sig om olika kärleksspråk och hur de kan förstå och möta sina syskon i det, de yngre skapade bl a Farsdags kort.

Varje år är det lika spännande att se vilka de olika familjerna är och vad Gud tänker för oss som gäng vad det gäller vår tredje, utåtriktade helg. Tillsammans frågade vi Gud och utifrån det kommer vi att forma den helgen.

Vi åkte hem trötta, men väldigt glada och uppmuntrade och ser fram emot att ses igen i januari.


Konferens i Finland

Pieksämäki, så heter staden där 350 personer från 26 olika länder möttes under 4 dagar. Så här skriver en av de 7 svenska deltagare som var där:

Visste inte jag skulle älska så mycket att möta nya vänner från andra länder, dansa loss, lovsjunga, be och äta tillsammans, höra några av Guds generaler i Europa och se deras passion och lite av deras livsstil, att gå ut på mini-outreach med treasure hunting. Jag är så uppfylld av Guds fullhet efter helgen!

Nästa chans att komma med på en sådan här konferens blir om två år. Sikta på att komma med då!

Du kan få del av nästan alla möten via KKI:s hemsida. Gå in och känn dig som om du också varit där!  


LEDARSKOLANS SISTA HELG - OUTREACH

”Att bygga inåt för att kunna öppna utåt”- mottot vi fick med oss från andra helgen med ledarskolan blev verkligen synligt och konkret under sista helgen. 

Vi fortsatte bygga för att var och en i familjen ska ha en trygg plats att lära, växa och må bra. Genom lekar, sång, bön och arbete med vardagliga saker där alla hjälps åt märker jag hur glädje, närhet, stolthet och energi präglar hela familjen. Vi bygger ett team och det är häftigt att se hur mycket varje teammedlem bidrar med, talanger och egenskaper som Gud lagt ner får växa och blomma!

Samtidigt fick denna helg så mycket starkare fokus på att öppna utåt, att vara en välsignelse för andra, att söka Gud för vad Han vill ge genom oss till en plats och till människorna där. Principen att bli välsignad för att vara till välsignelse för andra blev oerhört konkret och när vi åkte hem i bilen var det detta barnen pratade mest om. Det slår mig hur viktigt det är i en värld som så mycket fokuserar på att få och ha.

Ledarskolan är över, men vår resa som familjeteam fortsätter. Jag är oerhört tacksam för allt jag lärt och fått genom en gäng helsköna familjer och människor i alla åldrar! Samtidigt väldigt nyfiken på vad vi som familj tillsammans med Gud ska få använda detta till framöver. Vi får fortsätta lära och blomma tillsammans med andra härliga människor hemma i vardagen!

Sofia Arwehed


Ledarskolans andra helg

Som vi i familjen hade längtat efter denna andra utbildningshelg inom Ledarskolan! Vi var nyfikna på vad Gud hade tänkt ut åt oss denna gång. Samtalen och undervisningen under helgen handlade om familjen som team och som en del av församlingen.

"Se, barn är en Herrens gåva, livsfrukt är en lön. Som pilar i hjältens hand är barn man får vid unga år. Lycklig är den man vars koger är fyllt med dem." (Ps 127:3-5) Vi samtalade om barns och ungdomars viktiga roll i att förverkliga Guds verk, samtidigt som de andra generationerna också är livsviktiga och har sina roller. 

Vid ett av passen fick varje familj tillsammans illustrera hur man kan "Växa inåt, öppna utåt". Vi fortsatte be att Gud skulle leda oss i utformandet av outreachen som vi ska ha under den tredje träffen. Detta gjorde vi genom att varje familj fick be tillsammans, sedan fick alla i familjen säga vad de upplevde att Gud sagt till dem. Och, Gud visade mer! Vi längtar igen! 

Johan Sidenvall


TRÄFF FÖR LEDNINGSGRUPP OCH STYRELSE

Ledningsgruppen och styrelsen har haft en helg tillsammans med mycket samtal, bön och funderingar för framtiden. Efter några års hårt arbete med att hitta en struktur som vi tror att vi kan växa i, så hade vi mer tid detta år för bön tillsammans. Vi formulerade en enkel bön som vi känner att vi vill stå tillsammans i för vårt land. Var med oss och be för vårt land varje dag kl 12:00! Vi ber utifrån Malaki 4:6 på följande sätt: 

”Föräldrar och barn, vänd er till varann - så kan Guds kärlek hela vårt land”

 

 


LEDARSKOLA I BORLÄNGE

Vi hade fantastiskt fina och inspirerande dagar i Borlänge tillsammans! Jesus i centrum, god gemenskap, glädjefyllda och givande samlingar, och gott fika och god mat såklart!
På samlingarna för alla åldrar fick vi möjlighet att delta aktivt genom sång, spontanteater, uppgifter som familjen skulle utföra tillsammans etc. Vi fick gott om utrymme för kreativitet när vi skulle presentera oss som familjer, och även i lovsång och bön. Det som delades illustrerades rikligt och var verkligen anpassat för att vi alla skulle lyssna och ta med oss budskapet!  
Det var inspirerande att se hur man kan ha berikande Gudsmöten tillsammans oavsett ålder, och fantastiskt uppmuntrande när man ser hur barnen blommar ut i sin andliga potential!
Undervisningen för de vuxna under helgen handlade om de olika utvecklingsstadierna i ett barns liv. Här lades extra vikt på att lyfta fram den andliga utvecklingen för att understryka den andliga kapacitet som finns hos varje barn. Det var mycket intressant och berikande undervisning.
Vi tog även tid till att lyssna in Gud för vad för slags outreach (evangelisation) vi ska göra tillsammans i påsk. Många tankar, bilder, idéer och geografiska platser presenterades under den stunden, Det ska bli mycket spännande att se var det hela landar!
Denna starthelg gav nya kunskaper, inspiration och inte minst nya kontakter med andra familjer som brinner för Guds Rike! Man kan minst sagt säga att det gav mersmak! Vilken tur att det kommer mera!
Andreas Kempe