LEDARSKOLANS SISTA HELG - OUTREACH

”Att bygga inåt för att kunna öppna utåt”- mottot vi fick med oss från andra helgen med ledarskolan blev verkligen synligt och konkret under sista helgen. 

Vi fortsatte bygga för att var och en i familjen ska ha en trygg plats att lära, växa och må bra. Genom lekar, sång, bön och arbete med vardagliga saker där alla hjälps åt märker jag hur glädje, närhet, stolthet och energi präglar hela familjen. Vi bygger ett team och det är häftigt att se hur mycket varje teammedlem bidrar med, talanger och egenskaper som Gud lagt ner får växa och blomma!

Samtidigt fick denna helg så mycket starkare fokus på att öppna utåt, att vara en välsignelse för andra, att söka Gud för vad Han vill ge genom oss till en plats och till människorna där. Principen att bli välsignad för att vara till välsignelse för andra blev oerhört konkret och när vi åkte hem i bilen var det detta barnen pratade mest om. Det slår mig hur viktigt det är i en värld som så mycket fokuserar på att få och ha.

Ledarskolan är över, men vår resa som familjeteam fortsätter. Jag är oerhört tacksam för allt jag lärt och fått genom en gäng helsköna familjer och människor i alla åldrar! Samtidigt väldigt nyfiken på vad vi som familj tillsammans med Gud ska få använda detta till framöver. Vi får fortsätta lära och blomma tillsammans med andra härliga människor hemma i vardagen!

Sofia Arwehed


Ledarskolans andra helg

Som vi i familjen hade längtat efter denna andra utbildningshelg inom Ledarskolan! Vi var nyfikna på vad Gud hade tänkt ut åt oss denna gång. Samtalen och undervisningen under helgen handlade om familjen som team och som en del av församlingen.

"Se, barn är en Herrens gåva, livsfrukt är en lön. Som pilar i hjältens hand är barn man får vid unga år. Lycklig är den man vars koger är fyllt med dem." (Ps 127:3-5) Vi samtalade om barns och ungdomars viktiga roll i att förverkliga Guds verk, samtidigt som de andra generationerna också är livsviktiga och har sina roller. 

Vid ett av passen fick varje familj tillsammans illustrera hur man kan "Växa inåt, öppna utåt". Vi fortsatte be att Gud skulle leda oss i utformandet av outreachen som vi ska ha under den tredje träffen. Detta gjorde vi genom att varje familj fick be tillsammans, sedan fick alla i familjen säga vad de upplevde att Gud sagt till dem. Och, Gud visade mer! Vi längtar igen! 

Johan Sidenvall


TRÄFF FÖR LEDNINGSGRUPP OCH STYRELSE

Ledningsgruppen och styrelsen har haft en helg tillsammans med mycket samtal, bön och funderingar för framtiden. Efter några års hårt arbete med att hitta en struktur som vi tror att vi kan växa i, så hade vi mer tid detta år för bön tillsammans. Vi formulerade en enkel bön som vi känner att vi vill stå tillsammans i för vårt land. Var med oss och be för vårt land varje dag kl 12:00! Vi ber utifrån Malaki 4:6 på följande sätt: 

”Föräldrar och barn, vänd er till varann - så kan Guds kärlek hela vårt land”

 

 


LEDARSKOLA I BORLÄNGE

Vi hade fantastiskt fina och inspirerande dagar i Borlänge tillsammans! Jesus i centrum, god gemenskap, glädjefyllda och givande samlingar, och gott fika och god mat såklart!
På samlingarna för alla åldrar fick vi möjlighet att delta aktivt genom sång, spontanteater, uppgifter som familjen skulle utföra tillsammans etc. Vi fick gott om utrymme för kreativitet när vi skulle presentera oss som familjer, och även i lovsång och bön. Det som delades illustrerades rikligt och var verkligen anpassat för att vi alla skulle lyssna och ta med oss budskapet!  
Det var inspirerande att se hur man kan ha berikande Gudsmöten tillsammans oavsett ålder, och fantastiskt uppmuntrande när man ser hur barnen blommar ut i sin andliga potential!
Undervisningen för de vuxna under helgen handlade om de olika utvecklingsstadierna i ett barns liv. Här lades extra vikt på att lyfta fram den andliga utvecklingen för att understryka den andliga kapacitet som finns hos varje barn. Det var mycket intressant och berikande undervisning.
Vi tog även tid till att lyssna in Gud för vad för slags outreach (evangelisation) vi ska göra tillsammans i påsk. Många tankar, bilder, idéer och geografiska platser presenterades under den stunden, Det ska bli mycket spännande att se var det hela landar!
Denna starthelg gav nya kunskaper, inspiration och inte minst nya kontakter med andra familjer som brinner för Guds Rike! Man kan minst sagt säga att det gav mersmak! Vilken tur att det kommer mera!
Andreas Kempe

ELFENBENSKUSTEN

Under 40 dagar var vi ca 75 personer från 15 nationer som möttes i Elfenbenskusten. Vi bodde fint precis vid Lagunen i Abidjan, landets största stad. Papa Agrey, som hade ett "retreatcenter" hade fått King's Kids på sitt hjärta, så han byggde om platsen utifrån våra behov. Vi fick en pool - som jag simmade i varje morgon - utökat boende, fler matsalar osv. Det var ett väldigt bra ställe för oss att vara på, maten var bra och det fanns, tack och lov, AC i mitt rum. Under dessa 40 dagar fick vi mycket gedigen undervisning av King's Kids grundare, Dale Kauffman m fl. Den som vill lyssna på undervisningen kan göra så. 

Den övervägande delen var franskspråkiga, liksom hela västafrika är, så allt översattes mellan engelska-franska. Jag tillhörde minoriteten denna gång. Intressant. 

Under dessa veckor hade vi också chans att komma ut och undervisa i olika kyrkor runt om i stan. Varje söndag var det många olika kyrkor som fick besök av folk från olika delar av världen. Själv höll jag i en Familjedag där alla var involveralde och jag organiserade upp det, en dag om hur farföräldrar och föräldrar kan komma överens i barnuppfostran, en dag om teamarbete för hela nationen söndagsskollärare och senare även en workshop om hur olika generationer kan arbeta tillsammans.

Efter 40 dagar och 3 dagars paus kom ytterligare 200 personer för det vi med jämna mellanrum har inom King's Kids, en ILA. (International Leadership Assembly) Då blev vi dubbelt så många svenskar - alltså två stycken... Veckan innehöll mycket: Undervisning, Dale's son som ledde lovsång, fråga Gud för framåt, tid för alla som arbetar med Niko, utflykt, Afrikansk lovsång och dans mm, mm. 

Efter en mycket innehållsrik sommar landade vi till slut i Sverige igen den 4 september, med stor förväntan inför året som ligger framför med Kurs Calzone, ny Ledarskola, besök av Europaledare mm. 

Ingela Wahl

 

Fortify Group

ILA 2016


SOMMAR 2016

Det finns mycket att berätta efter den här sommaren. King's Kids fanns med på Nyhem - som vanligt, det blev team till två olika kontinenter, Sydamerika och Afrika, två världsvida sammandragningar för King's Kids internationellt hölls i Elfenbenskusten och en del annat har hänt. Vill du veta mer, så läs om vardera tilldragelse via länkarna.