Teamet bestod till slut av familjen Sundbom. Sarah skriver om deras upplevelser:

Innan vi lyfte från Sverige visste vi inte mycket om hur veckorna i Colombia skulle bli, men vi fick uppleva att vi landade i Guds plan. Vilken timing!

I mer än ett år hade vi börjat längta, prata och be över att resa till Colombia. När möjligheten att åka med Andreas släktingar försvann, la vi ner tankarna på resan. Snart efteråt träffade vi colombianer i Sverige som uppmanade oss att istället ta kontakt med UMU-basen i Cartagena. Vi gjorde det och fick svar att vi var välkomna. Flera gånger var det ändå omständigheter som gjorde att vi bestämde oss för att inte åka, men varje gång var det något som gjorde att vi förstod att det var meningen att vi skulle åka. Till slut var det vår 16-åriga son som sa att när nu Gud gång på gång har sagt att vi ska åka, måste vi åka! 

Med mycket knapphändig information om hur tiden i Cartagena skulle bli, åkte vi. Efter att vi landat och vi blivit välkomnade fick vi veta att vi skulle hämtas tidigt nästa morgon för att vara med på King’s Kids träningsläger på en ö utanför stan. Under dagarna på ön fick vi lära känna ledarna för King’s Kids, några mycket mogna och ansvarfulla tonårsledare och ett gäng härliga barn och ungdomar. Dagarna innehöll bibelstudium enskilt och tillsammans, bön, öva koreografi, lovsångskvällar, bada i havet, fotboll och egen tid med Gud på stranden innan en fantastisk soluppgång!

Vi anpassade oss efter några dagar till tidsomställningen, värmen och även språket. Vi hankade oss fram på vår skolspanska och kroppspråk. Några kunde lite engelska och hjälpte till att tolka när vi delade med oss av det vi ville säga. Vi fick veta att de i flera år har gjort olika outreach till olika ställen och att de under ett år hade tänkt på Europa. Ledaren berättade att Gud att hade visat att deras önskan att få åka till Europa hade blivit större än Gud själv och sagt åt honom att de istället skulle göra outreach i sin egen stad. Det var en sådan uppmuntran för hela teamet att Europa istället hade kommit till dom genom oss! Temat för lägret var ”Vacaciones con Dios" (semester med Gud). 

 Veckan efter lägret var vi med King’s Kids teamet på några outreachdagar i olika byar i utkanten av staden. Oftast fick vi bara veta tid och plats där vi skulle infinna oss nästa dag och sen var det bara att försöka hänga med! Vi bjöd in människorna i byn och teamet hade sedan ett program med sånger, danser, drama och vittnesbörd. Många barn och äldre samlades som fick höra mer om Gud. På ett ställe var vi och gjorde praktiskt arbete på en kristen vårdcentral som fanns i byn för att hjälpa människor. Några av oss dränerade ett dike, några skrapade färg och några städade. Vi har nog aldrig svettats och druckit så mycket vatten som den dagen! En dag var vi en by som var den första byn i Colombia som hade blivit befriade från slaveriet. Människorna där behövde dock fortfarande bli befriade eftersom de genom sin önskan att bevara sitt afrikanska kulturarv, satt fast och inte hade någon ambition att utvecklas i sina liv och komma vidare in i samhället. 

 Som familj hade vi även flera dagar när vi njöt av landet, värmen, havet, vågorna, stranden och att turista i gamla stan. Vi fick uppleva fina stunder tillsammans, men också några mindre roliga dagar när vi låg utslagna med turistdiarré’ och feber. Ibland var vi inte överens och blev frustrerade på varandra. Därför var det en sådan uppmuntran när vi sista kvällen fick höra var och en av dessa unga ledare berätta vad vi hade betytt under dessa veckor. Flera tackade oss för att vi hade lyssnat till Gud och varit lydiga genom att åka till Cartagena i Colombia. Vår familj blev ett bra team under tiden där och fick verkligen en semester med Gud! Vilket äventyr!