Sommarteam

Om du och din familj är intresserad av mission och av att ge Jesus vidare till människor i Sverige eller i ett fjärran land, men kanske inte är redo att lämna jobb/skola och hem, kan ett sommarteam vara en fantastisk möjlighet. Du får chans att under en kortare tid prova på vad det kan innebära. Eller om du bara är äventyrlig av dig och älskar att få sprida Guds rike vidare, så kan sommarteam vara ett alternativ. 

Rapport från team SHINE 2022 till Polen och England 

14-31 juli 2022

Den 14:e juli lämnade teamet på 7 personer Sverige. Vi åkte bil ner till Trelleborg, tog en färja över till Polen och vid lunchtid dagen efter kom vi fram till en stad utanför Warszawa som heter Skierniewice. Där tillbringade vi några dagar på ett GO-Camp. Team från ett dussintal länder i Europa samlades för att utrustas och tillsammans vara inför tronen till kungars kung. Min höjdpunkt var kvällarna med intersession, lovsång och dans.

Efter fyra dagar begav vi oss mot England. Vi reste i två heldagar med ett övernattningsstopp i Nederländerna. Sista delen av bilresan tog vi färjan Calais-Dover och åkte från kusten in mot landet, förbi London, upp mot Birmingham-trakten. Slutdestinationen var UMU-basen King ́s Lodge.

Första dagen gjorde vi oss hemmastadda på det nya stället och förberedde oss inför den kommande veckan. Dagen efter det var vi med på uppstarts-kvällen av ett annat team med olika familjer från trakten som också skulle ha några dagar av outreach. Det var så härligt att få möta familjerna och be tillsammans på många kreativa sätt.

Under veckan fick vi sedan besöka massa olika platser, vi fick bland annat: sprida glädje i en park, leda en gudstjänst, tjäna i en matbank, rensa ogräs runt en gammal kyrkobyggnad, vara med barnen på ett sommarfritids, leda teambuildingsövningar på basen, hålla i en tonårskväll och en dag åkte vi och besökte Coventry Cathedral där förlåtelse betonas starkt och talas ut varje dag genom “Father forgive”.

En sak jag kommer bära med mig länge efter de här dagarna var då jag fick hålla min första predikan på engelska. Det kändes så stort att få prata om någonting jag brinner för: ”hur vi får ge vårt tack till skaparen genom att skapa till hans ära”. Det  var också helt ljuvligt att få dansa och bjuda in Guds närvaro på gatorna i Coventry. Det finns sådan kraft i det. Andra höjdpunkter var att få dansa med lågstadiebarnen på skolan vi besökte och få träffa barnen i parkerna som var så förväntansfulla och nyfikna. Tack Gud för att du fullbordar det du påbörjar.

Lova Viklund

Sommarteam har under flera decennier varit en grundstomme i King’s Kids. Här kommer King’s Kids värderingar till uttryck som allra bäst, man både får höra dem och göra dem – personlig relation med Gud, lärjungaträning, alla generationer tillsammans.